Deelnemers

Iedere discjockey kan in principe meedoen aan de NDJK, mits deze voldoet aan de deelnemersvoorwaarden en het wedstrijdreglement. Belangrijk is wel dat de deelnemer woonachtig in, of afkomstig uit, Nederland is. Alle soorten discjockeys kunnen meedoen: (semi)professionele, maar ook amateurdiscjockeys. De categorie voor deelname is afhankelijk van de gekozen muziekstijlen, presentatie en leeftijd.

Er zijn 3 categorieën:

CATEGORIE 1 “ALLROUND & FEEST DJ’S”
Speciaal voor discjockeys die men vaak ziet op o.a. bruiloften, bedrijfsfeesten, themafeesten en verjaardagen. Deze groep draait meestal diverse muziekstijlen: o.a. dance (modern & classics), disco, pop, r&b, reggae, rock, vaak aangevuld met Après ski muziek en Nederlandstalige muziek. Ook maakt men regelmatig gebruik van de microfoon (niet verplicht) om het aanwezige publiek te amuseren (maximaal 24 deelnemers per jaar).

CATEGORIE 2 “DANCE & TRANCE DJ’S”
Speciaal voor discjockeys die men vaak ziet op o.a. dancefestivals en specifieke feesten. Deze groep draait meestal maar 1 of 2 muziekstijlen: o.a. 2step, bubbling, dance, drum & bass, dubstep, edm, electro, house, minimal, techno, trance, trap of een afsplitsing hiervan. Deze discjockeys draaien meestal nonstop (in een mix) en maken meestal geen gebruik van de microfoon (maximaal 32 deelnemers per jaar).

 CATEGORIE 3 “JUNIOR DJ’S”
Er is in Nederland ook veel talent dat echter te jong is om mee te doen aan een dergelijke wedstrijd. Daarom heeft de organisatie deze extra categorie toegevoegd om de jonge talenten tegemoet te komen en te stimuleren. Voor deze categorie geldt geen specifieke muziekstijl en iedereen in de leeftijd tot en met 18 jaar kan hieraan meedoen. Wordt de deelnemer 19 jaar gedurende de kampioenschappen, dan wordt deze uiteraard automatisch ingedeeld in categorie 1 of 2 (maximaal 32 deelnemers per jaar).

Deelnemers worden allemaal beoordeeld door een heuse vakjury. Iedere deelnemer ontvangt bovendien een herinneringsstandaard, een goedgevulde Goodiebag en er zijn, naast trofeeën voor de finalisten, ook diverse andere prijzen beschikbaar. Het totale prijzenpakket heeft een waarde van ruim € 7.500,00 !!

WIL JE OOK MEEDOEN AAN DE NDJK? KLIK HIER VOOR HET ONLINE INSCHRIJFFORMULIER.